A cselleng szavunk a nyelvjárási csalinkázik (kószál) és csügg szavak köréből eredeztethető, melynek alakjára a lézeng is hathatott. Jelentése személyre értendő, aki céltalanul, unottan, meg-megállva jár-kel, ténfereg; lézeng. A magyar nyelv igen találó tartalmú, dallamos csengésű kifejezésén talán még el is mosolyodhatnánk, ha az nem bírna igencsak sötét jelentéstartalommal is.

A Zuglói Önkormányzati Rendészet munkatársai ugyanis ezen kellemetlenül hűvös áprilisi napokban egy céltalanul sétáló, síró kislányra lettek figyelmesek a Bosnyák téri templom bejárata előtt. A láthatóan zavart tudatú, ijedt és beszélni is alig képes 15 éves leányka a közterület felügyelők segítségét elfogadva elmondta, hogy rossz társaságba keveredett, kábítószert fogyasztott és már négy napja nem járt otthon. Alkalmi ismerősei megpróbálták őt eladni(!), majd kidobták egy ház ablakán.

Rendészeink, az átéltektől rettegő és dezorientált, vélhetően bántalmazott gyermeket, további rendőri intézkedések megtételé céljából a XIV. kerületi Rendőrkapitányságra szállították.