Június 2-án este 7 óra táján kollégáink járőrözés közben egy földön fekvő férfit észleltek a Gvadányi út és Fogarasi út sarkánál. A férfit többen körbeállták, és egy járókelő már értesítette is a mentőket. A férfi segédmotoron ütközött össze egy terepjáróval, és a rendészek érkezésekor eszméleténél volt ugyan, de sokkos állapotban.

A felborult motorból üzemanyag szivárgott, így rendészünk leállította a járművet, és megkezdte a helyszín biztosítását, elsősorban a sérült védelmét véve figyelembe. Hamarosan a rendőrség és a BKK munkatársai is megérkeztek, hogy a forgalomban minél kisebb legyen a fennakadás. A kiérkező mentők a baleseti intézetbe szállították a férfit, és ezután a forgalom is hamarosan helyreállt.

Másnap, június 3-án a Zsivora Parkban kértek járókelők segítséget a parkban járőröző rendészeinktől. A gyalogosok egy idős hölgyet láttak a földön fekve, láthatóan rossz állapotban. A hölgy vásárlásból tért haza, megszédült és elesett. Arcát felhorzsolta, megütötte magát, de eszméleténél volt. Éppen megcsörrent a telefonja, amit rendészünk felvett, így az unoka, aki a hölgyet hívta, tudomást szerzett az esetről, és a helyszínre sietett. Időközben a mentőszolgálat is kiérkezett, és átvették tőlünk a beteget.

Ha Ön is bajban lévő idős embert lát, ne habozzon segíteni rajta! Vigyázzunk egymásra!