Elveszett kutyusnak segítettünk hazajutni

Rendészeinktől sok mindenben kérnek segítséget, és néha nem csak embereknek, hanem állatoknak is szükségük van ránk. Szombaton egy különleges helyzetet kellett megoldanunk, és nagy örömünkre szolgált, hogy sikerrel jártunk.

A kerület szélén, a BVSC uszodánál egy férfi autójába beugrott egy kutyus, és ott kényelmesen elhelyezkedve otthon érezte magát. Az úr kollégáinktól kért segítséget, hiszen az eb jó állapotban volt, és egyértelműen elkóborolt valahonnan.

Több szálon elindulva próbáltuk megtalálni a gazdit, kutyás facebook csoportban posztoltuk a képet, és zuglói állatorvosokat is megkerestünk telefonon, ami hétvégén nem volt egyszerű feladat. Szerencsénkre az egyikük visszahívta kollégáinkat, és a szabadidejében vállalta, hogy a chipolvasó segítségével megtalálja a kutyus gazdáját.

A rendelőjében az orvos beazonosította a kutyát, akit Negronak hívtak, és nem akármilyen eb volt: egy cirkuszi artista kutyához volt szerencsénk, aki a zuglói Művészetelepről szökött meg, és gazdái már nagyon keresték. Később kiderült, hogy a telepre egy autós érkezett, aki rosszul zárta be a kaput, és a kis artista ezt a helyzetet kihasználva kalandozni indult.

Az idomár hölgy gyorsan eljött a kutyáért, és segítségével, a búcsúzás előtt Negro még pár klassz trükköt is bemutatott nekünk hálából. A sikerhez kellett egy lelkiismeretes polgár, és egy szolgálatkész állatorvos, akik nélkül lehet, hogy Negro még mindig az utcán kóborolna.

Ezúton is köszönjük a segítségüket!