Szeretnénk emlékeztetni, hogy a kutyák sétáltatásának módját jogszabály rögzíti. A rendelkezés kimondja, hogy a kutyát közterületen, a kutyafuttatón kívül, csak pórázon lehet sétáltatni. Ez a szabály egyszerre védi a sétálókat a kutyától, és a kutyát bármilyen veszélytől. Többször előfordul, hogy a kutya pusztán kedves odaszaladásával megijeszt egy kisgyereket, nem is beszélve a hangos ugatással közeledő ebekről.

A kutya meglátva egy macskát, egy másik kutyát, kiszaladhat az útra, fittyet hányva a fegyelmezésre, ijedtében belekaphat az emberbe, másik kutyába. Ezek veszélyes helyzeteket okozhatnak, melyet a pórázhasználattal könnyedén el lehetne kerülni.

Sajnos állandó a vita a “kutyások” és a “nem kutyások” között, és szeretnénk emlékeztetni az ebtulajdonosokat, hogy nagyon sok konfliktus elkerülhető lenne ennek a jogszabálynak a betartásával. Mindannyiunk érdeke, hogy kölcsönösen figyeljünk egymásra!

Zuglóban több remek kutyafuttató is rendelkezésükre áll, ahol a kutyusok szabadon érezhetik jól magukat, biztonságos környezetben. Biztatjuk Önöket, hogy vegyék igénybe ezeket a helyszíneket!

Vigyázzuk egymásra!