Óvodás kerékpáros felvonulás biztosításában vettek részt rendészeink a rendőrséggel, a zuglói polgárőrséggel és a ZKNP munkatársaival közösen május 25-én.

A Cseperedő Óvoda immár 12 éve hagyományosan megrendezi ezt a 2.5 kilométeres zuglói kört, mely a Lengyel utcából indul, és óvodás mértékkel felér egy kész túrával. A programot, melyen szülők, gyerekek együtt tekernek, az óvoda egészségnevelő programja ihlette, és aki először tekerhetett rajta, az talán jövőre fog érettségizni. A közös biciklizés célja az egészséges nevelésen túl a biztonságos közlekedés szabályainak elsajátítása is.

Rendészetünk fontosnak tartja a gyerekek egészségnevelését, és üdvözöljük a célt, hogy a biztonságos közlekedést az óvónők beépítették programjukba, ezért nagyon szívesen segédkeztünk a rendezvény közúti biztosításában. Ahogy a gyerekek meglátták az egyenruhás segítőket, izgatottan kihúzták magukat, és boldogok voltak attól, hogy most ők lettek azok a fontos személyek, akik miatt leállítják az utcák forgalmát. Csillogó szemeik, és kipirult arcuk megmelengették a szívünket.

Köszönjük, hogy részesei lehettünk mi is ennek az eseménynek, mely kicsinek tűnik ugyan, de mégis az ilyen apróságoktól lesz igazán értékes az élet. A jó hangulatú esemény sikerességéhez minden szervező hozzájárult, köszönjük a segítségüket!